GROOT ASSORTIMENT EN RAZENDSNELLE LEVERING

Kwasten/Rollers

Er zijn verschillende soorten kasten zoals; Blokwitter of Blokkwast, Platte kwast, Ronde kwast,
Puntkwast, Sjabloneerkwast, Radiatorkwast, Wegwerpkwast, Penselen, Lyons penseel.
 
Het belangrijkste onderdeel van de kwast is het haar. Dit kan zijn zuiver varkenshaar, synthetisch haar of een mengeling. De nieuwe ontwikkeling is een soort synthetische vezel die speciaal ontwikkeld is voor de nieuwe generatie lakken.
 
Het katoenen touwtje houdt de haren van een ronde of ovale kwast samen. De kwastharen slijten af en door na verloop van tijd het touw in te korten, heb je opnieuw voldoende haar op de kwast.
Het onzichtbare deel van de kwast is de kit waarmee de haren vast zitten.
De bus of ring houdt de haren samen. De ring kan vernikkeld of verzilverd zijn, maar kan ook uit koper, inox, messing of kunststof bestaan. Een ring uit messing, kunststof of inox is vooral handig om watergedragen verven mee aan te brengen. Deze materialen kunnen namelijk niet roesten.
Meestal wordt er voor een houten steel gekozen (berken-,beuken- of lindehout). Het hout wordt meestal gelakt. De afmeting en type staat op de steel afgedrukt.
Kenmerken van een goede kwast zijn, dat het de verf goed opneemt en zo gelijkmatig mogelijk op het oppervlak aanbrengt.

Ook zijn er verschillende rollers zoals, Schuimrollers, Acrylrollers, Structuurrollers, Muurverfrollers,
Structuurrollers, Kwartscoatrollers, Lakviltrollers, 2K rollers.
 
Rollers zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en dikten. Goede rollers pluizen minder, nemen de verf beter op en geven beter en gelijkmatiger af. Let er voornamelijk bij muurverfrollers- op dat er geen (te) dikke naad door de vacht voelbaar is. Een te dikke naad werkt nadelig op het eindresultaat.
Wees bij de keuze van de verfroller voor structuurverf voorzichtig. Zet indien mogelijk eerst een proefstukje op om de grofte van de uiteindelijke structuur te kunnen beoordelen. Voor oplosmiddel houdende verfrollers geldt dat de goedkopere soorten bij verzadiging met de verf eerder hun vorm verliezen en/of een grover schilderresultaat geven.
 

Bouwverven
Jachtlakken
IndustriŽle verven
Non paint